mandag 23. februar 2015

Blødende blomst

Jeg skrev et lite brev til en venn, et beskrivende brev for å la alt det mørke absorbere i skinnende sollys en iskald morgen. For å la alle de mørke tanker absorbere til tykt grått støv, til å forsvinne til ingenting. Kanskje de krymper inn i et sort hull. Det gjorde det lettere å puste, å føle vanndråpene som sildret nedover ganen, fingrene mine som stryker varsomt over mine kinn og knær. Jeg er blødende voksende blomst som lar alle sorte sorger renne ut i store og små favner. Om dagen fossblør jeg, blødende tårer, et blødende hjertet, dødt blod som renner ut av hele kroppen. Det blir en oversvømmelse av dødt blod, jeg ser ikke annet. Det er rødt og dødt overalt. Jo mer jeg vokser, jo mer blør jeg. Nå renner de siste dråpene ut, jeg kjenner at det dirrer i hver eneste muskel som renser seg for råttent blod. Jeg vokser jeg vokser, en voksende blødende blomst. Jo mer jeg vokser,  jo mer blør jeg, jeg blomstrer, jeg blør, jeg smiler, jeg gråter, jeg ler. Det er godt å kjenne sorgen, å kjenne at man vokser, å akseptere alt som er vondt. Å slippe følelsene ut i store strømmer av tårer, sang og ord. Jeg renser, jeg lever, jeg forsvinner i små og store bølger, jeg kommer tilbake fra de dypeste reiser. 

Om nettene lyser stjernene klart over meg, over mitt ansikt og mine hender. Renser såvidt igjennom de dypeste tanker. Jeg lukker øyenlokkene for å la drømmeverden hente meg, idet jeg lukker dem skinner et stjerneklart lys foran meg. En sirkel, som blir større og større for hver natt. En dag når jeg lyset, jeg strekker hendene mot det men det glipper imellom fingrene mine. Det er ikke plass, ikke ennå. Imellomtiden deler jeg tekopper med gode venner, hekler litt, vandrer mellom skogens vakre stillhet, former bilder på lerreter, spiser grønnsaker og smiler når det ikke gjør vondt. 

Jeg har ikke skrevet på lang tid, det føles godt å skape noe. Små enkle ord og bokstaver som jeg setter bortover en rekke, som stabler seg bortover hardt og bestemt. Noen lette og formløse, andre harde og bastante. Det er merkelig med ord, men det er en av de tingene jeg forstår. Ord ord ord, de er trygge og alltid tilstede selv om jeg til tider blir blind i det sorte mørket, i den tykke tåken finnes ordene. Utenfor meg selv, de vakre ordene.  
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar